MUNDMOTORISK UNDERSØGELSE - INKL. TUNGEBÅND

Grundig undersøgelse, vurdering og vejledning til evt. videre forløb

KONSULTATIONEN


Den første konsultation omfatter grundig undersøgelse af hele mundens motorik inkl. undersøgelse- og vurdering af tungebånd, læbebånd og kindbånd. Ved ammende børn observerer jeg på en amning som en del af undersøgelsen. Ved børn som overvejende spiser fast kost observerer jeg barnet spise et lille måltid som en del af undersøgelsen. Alle relevante observationer føres i journal til brug videre forløb, hvis du ønsker det.

Forud for konsultationen bedes du besvare et spørgeskema vedr. forhistorie og symptomer m.m. 

Med afsæt i svarene fra spørgeskemaet og observationerne fra undersøgelsen, gennemgår jeg det samlede billede med dig, og du får en vurdering af, om det er relevant at sætte et forløb i gang.

Anbefaler jeg et forløb, bliver du vejledt i den plan, som foreslås, og du vil få de første øvelser med hjem.

For børn fra 5 år og op kan der fortsættes OMFT-træning igennem opfølgende konsultationer, hvis I ønsker det.

Er barnet yngre end 5 år, tilbyder jeg et kortere forløb med målrettede øvelser tilpasset barnets alder og udfordringer og med udgangspunkt i motorisk tilpassede OMFT-øvelser.

Ofte er det relevant at teste- og arbejde med primitive reflekser og hemisfærebalance (træning af hjernehalvdelene) i sammenhæng med mundmotoriske udfordringer. Denne test er inkluderet i de konsultationer, som varer 1½ time. 

Al test og undersøgelse foregår på barnets præmisser og med forældres godkendelse. Er det svært for barnet at være i undersøgelse og test, gør jeg mit ypperste for, at barnet (og forældre) får så god og tryg en oplevelse med konsultationen som muligt.

Undersøgelsen kan foregår hos mig i klinikken eller hos dig privat (der betales for kørsel).  Jeg har følgende relevante uddannelser/kurser i forhold til mundens motorik og stramt tungebånd:

  • Basiskursus i orofaciale dysfunktioner herunder stramt tungebånd - ved OMFT Akademiet
  • OMFT-terapeut - ved OMFT Akademiet
  • Certificeret tungebåndsvejleder - ved Charlotte, Stramt Tungebånd . dk
  • Certificeret ammevejleder - ved Astrid Givard og Elisa Luna
  • SOS Approach to Feeding - ved Dr. Kay A. Toomey, PhD (USA) og Dr. Erin S. Ross, PhD (USA)

  ALDERSGRUPPE

  Jeg kan undersøge, vurdere og træne mundmotorik og tungebånd på såvel en nyfødt baby som et større barn og en voksen.

  OMFT-træning er målrettet børn fra

  5 år og opefter og naturligvis også til voksne.

  Yngre børn tilbydes et kortere og mere simpelt træningsforløb med afsæt i OMFT og SOS Approach to Feeding.

  Priser:

  • Børn 0-12 mdr. - 1 time: grundig undersøgelse af barnets mund, mundmotorik samt tungebånd, læbebånd og kindbånd, observation af spisning (amning eller fast kost): 950,- kr.
  • Børn 0-12 mdr. - 1½ time: grundig undersøgelse af barnets mund, mundmotorik samt tungebånd, læbebånd og kindbånd, observation af spisning (amning eller fast kost) OG undersøgelse for spændinger i barnets krop samt test af primitive reflekser: 1500,- kr.
  • Børn fra 1 år og op - 1½ time: grundig undersøgelse af barnets mund, mundmotorik samt tungebånd, læbebånd og kindbånd, observation af spisning OG undersøgelse for spændinger i barnets krop samt test af primitive reflekser: 1500,- kr.

  Inkluderer:

  • Undersøgelse 
  • Journalskrivning
  • Vejledning/oplæg til evt. videre forløb
  • Gennemgang af relevante øvelser
  • Mail med noter fra konsultationen sendes 

  Priser for opfølgende konsultation for alle aldre:

  60 minutter: 950,- kr.

  Inkluderer:

  • Opfølgning
  • Vejledning
  • Tilpasning af forløb
  • Nye øvelser

  Ved udeblivelse uden afbud opkræves der 300,- kr. i gebyr

  Testemonial:

  Vi opsøgte Viky, da vi oplevede at vores søn havde problemer med sin udvikling af tale-og sprogkundskaber og samtidigt havde han udfordringer med at lukke munden og synke sin mad. Vi havde tidligere besøgt både Øre-næse-hals-læge, Sundhedsplejerske samt ammevejleder som alle mente at vores søn ikke havde problemer med sit tungebånd. Forskelligt fra dem, mente Viky derimod at han både havde et stramt tungebånd men ligeledes et stramt læbebånd og anbefalede en kirurgisk behandling i Holland, som vi var meget tilfredse med. Viky hjalp os efterfølgende med at evaluere indgrebet og gav os brugbar viden. Viky er yderst empatisk, har en god tilgang til både børn og voksne. Hun er dedikeret til sit fag og forsøger at gøre barnet så trygt som muligt i hendes omgivelser. Vi er meget taknemlige for at Viky kunne identificere vores søns udfordringer og komme med løsningsforslag, for i dag har vi en meget gladere søn.

  - Dominika og Frands, forældre til Leo på billedet